Обединените арабски емирства подписаха споразумение със САЩ, което ще помогне на астронавтите

...
Обединените арабски емирства подписаха споразумение със САЩ, което ще помогне на астронавтите
Коментари Харесай

НАСА и ОАЕ изпращат първия арабин до Луната

Обединените арабски емирства подписаха съглашение със Съединени американски щати, което ще помогне на астронавтите от ОАЕ да вземат участие в бъдещи задачи на Луната.

Очаква се астронавт от ОАЕ да излети до Луната през идващото десетилетие.

Така той ще стане първия арабин в лунна орбита.

Астронавтът ще живее на Gateway , планувана станция в орбитата на Луната, която ще одобри екипажа, преди да се спусне на лунната повърхнина.

Станцията би предложила доста по-различна панорама, в сравнение с от Международната галактическа станция (МКС), която е ситуирана в ниска околоземна орбита и откъдето Луната се вижда единствено отдалеко.

Gateway, който сега се създава на земята, преди да стартира сглобяването в космоса, ще бъде първата галактическа станция, която ще бъде сложена в лунна орбита.

Космическият център Мохамед бин Рашид ще помогне за доставката на значима част от структурата – въздушен шлюз, модул, който се употребява от екипажа и товара за влизане и излизане от станцията, което разрешава на астронавтите да правят галактически разходки.

НАСА следи плана и галактическите организации, които дават разнообразни модули за станцията, включват такива от Япония, Канада и Европа.

Астронавтите, назначени на Gateway, първо ще би трябвало да преминат образование, с цел да изпълнят своята задача.

Хаза Ал Мансури, първият астронавт на ОАЕ, сподели в понеделник на конференция в Оман, че астронавтите ще преминат образование.

„ Работим за образование на астронавти и в бъдеще ще приемамем астронавти от цялостен ​​свят, които да упражняват в ОАЕ “, сподели той.

Те също по този начин ще би трябвало да бъдат подготвени да ръководят Орион, галактическият транспортен съд, който астронавтите ще употребяват, с цел да пътуват до Луната и да се скачват със станцията.

Ако на член на екипажа бъде предоставено да употребява модул за кацане, който SpaceX и Blue Origin създават, с цел да се спусне до лунната повърхнина, той също ще се нуждае от образование за вървене по Луната.

Отделно съглашение ще би трябвало да бъде подписано от ОАЕ, с цел да изпрати един от своите астронавти на повърхността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР